FEP: Ništa od ugovora

Bez autora
Jul 05 2011

Iako je bilo najavljeno, predstavnici Vlade, članovi Odbora direktora Fabrike elektroda "Piva" iz Plužina i predstavnici Investiciono razvojnog fonda ipak nijesu potpisali ugovor o kreditu od 2 ipo miliona eura koji bi obezbijedio izmirenje socijalnog programa. Država je dala garancije ali fond nije. Podsjetimo, radnici FEP-a, jedine fabrike te vrste u našoj zemlji, štrajkovali su krajem prošle i početkom ove godine. Od obustave štrajka radnici su primili četiri zarade, 22 još čekaju. Država je kupovinom 34,6 odsto akcija od Atlas Mont fonda postala najveći pojedinačni vlasnik tog preduzeća.

FEP: Ništa od ugovoraIako je bilo najavljeno, predstavnici Vlade, članovi Odbora direktora Fabrike elektroda "Piva" iz Plužina i predstavnici Investiciono razvojnog fonda ipak nijesu potpisali ugovor o kreditu od 2 ipo miliona eura koji bi obezbijedio izmirenje socijalnog programa, kazao je za naš radio predsjednik sindikata FEP-a Milenko Pejović.

''Država je dala garancije ali fond nije. Gospodin Lajović nije bio dostupan, nije se pojavio tako da predsjednik borda I izvršni director nijesu mogli ništa učiniti. Ljudi iz fonda su jednostavno neozbiljni. Obećali su nam nešto do petka, ali ja im, vjerujte mi, ništa ne vjerujem.''

Podsjetimo, radnici FEP-a, jedine fabrike te vrste u našoj zemlji, štrajkovali su krajem prošle i početkom ove godine. Od obustave štrajka radnici su primili četiri zarade, 22 još čekaju. Država je kupovinom 34, 6 odsto akcija od Atlas Mont fonda postala najveći pojedinačni vlasnik tog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik